LJETO je u punom jeku, a s njime i borovnice, čija sezona upravo traje. Ove male, sočne bobice ne samo da obiluju okusom, već su i zdrave, a kada su svježe, zrele i dostupne na svakom koraku, idealno je vrijeme da ih iskoristimo u jednostavnim, domaćim desertima.
>> Na jedno smo mjesto skupili najbolje kolače s borovnicama, radimo ih već danas
Više recepata za kolače s borovnicama pronađite ovdje, a sada smo pronašli još jedan - recept za mrvičasti kolač s borovnicama naše čitateljice Slave Hodak. Ona ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u nastavku.
Za ovaj jednostavan kolač trebat će vam:
Rukom zamijesite tijesto, a zatim ga stavite u hladnjak na pola sata. Nakon pola sata razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje. Skuhajte puding od vanilije u mlijeku i u vrući puding stavite kiselo vrhnje pa sve sjedinite i rasporedite po tijestu. Na kremu dodajte oprane borovnice i mrvičasti posip. Pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.
Cijeli recept s detaljnim mjerama pronađite ovdje.