KOLOVOZ i nije tako vruć kako je znao biti, pa smo odmah vidjeli priliku za paljenje pećnice - barem na pola sata. Ljetne štrudle obožavamo, a najčešće ih radimo u drugoj polovici sezone. Ovaj put biramo štrudlu s borovnicama i pudingom od vanilije, koja neodoljivo podsjeća na one kupovne, zamrznute štrudle s bogatim nadjevima.
Sočna je, kremasta i lagano kiselkasta od voća - sve što tražimo u ljetnom kolaču. U ovoj verziji koriste se gotove kore za savijaču, puding od vanilije i svježe ili smrznute borovnice. Puding se skuha klasično, ali malo gušće nego za posluživanje u zdjelici, kako bi držao smjesu na okupu. Kad se doda između kora zajedno s borovnicama, cijela štrudla nakon pečenja postane kremasta iznutra, a hrskava izvana.
Za punjenje:
Dodatno:
Skuhajte puding tako da u mlijeku razmutite prašak za puding i šećer, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte smjesu u kipuće mlijeko i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne, zatim ohladite uz povremeno miješanje.
Za svaku štrudlu uzmite tri kore, premažite ih pudingom, pospite borovnicama i zarolajte. Složite štrudle u nauljen lim i pecite ih u pećnici 20-25 minuta. Po želji ih pospite šećerom u prahu kad se ohlade.
Recept sa svim detaljima pronađite ovdje.