NA TRŽNICI smo za samo 2 eura kupili dvije kile svježih paprika, a umjesto da ih ostavimo da čekaju u hladnjaku, odmah smo ih iskoristili za nekoliko jednostavnih jela. Nema kompliciranih sastojaka ni dugih priprema – samo osnovne namirnice, malo vremena i puno okusa.
Punjena paprika nezaobilazno je ljetno jelo, a uz ovaj recept priprema nikad nije bila jednostavnija! Postoje razni načini pripreme i mnoštvo recepata, a najčešće se pripremaju odokativnom metodom. Na koji god način ih pripremali možemo se složiti da ih obožavamo, a cijeli recept za punjene paprike donosimo ovdje.
Malo drugačija verzija recepta za punjene paprike iz pećnice koji uvijek uspije iz prve. Za pripremu ovog recepta trebat će vam riža, mljevena govedina, začini i umak od rajčice. Ubacite u pećnicu, povremeno paprike podlijevajte umakom i poslužite. Cijeli recept pronađite ovdje.
Ako imate domaće paprike, bilo bi šteta ne napraviti barem nekoliko teglica ukiseljene paprike za zimnicu, a ovdje pronađite stari provjereni recept za jednu od najdražih zimnica našeg djetinjstva.