Za postom kao metodom mršavljenja poludjeli su i slavni, evo dokaza

Foto: EPA-EFE, Instagram

SVE je više dokaza da je povremeni post učinkovita metoda mršavljenja pa su je odlučila slijediti i neka slavna imena. Posljednja u nizu je glumica Jennifer Aniston koja je otkrila da je uočila veliku razliku otkako određeni period u danu gladuje.

Naime, povremeni post uključuje ograničavanje vremenskog okvira tijekom kojeg je dopušteno jesti u danu. Postoje dvije vrste takvog oblika dijete, 16:8 koja uključuje svakodnevno gladovanje u trajanju od 14 do 16 sati, odnosno ograničava unos hrane na osam do deset sati u danu, te 5:2 u sklopu koje je dozvoljeno jesti što želite pet dana u tjednu, a onda dva dana postite, odnosno smanjujete kalorijski unos na četvrtinu standardnog. Neki se kunu i u metodu koja uključuje 36 do 40 sati bez hrane, dozvoljena je jedino obična voda, ali smatra se prilično rigoroznom, u nekontroliranim uvjetima čak i opasnom.

“Povremeno postim što znači da ne jedem ujutro”, izjavila je Aniston koja ustaje u 9 sati i dan počinje zelenim, prirodnim sokom i tjelovježbom, a onda poseže za šalicom kave.

Osim Aniston, fan povremenog posta je i Halle Berry. Ona slijedi pristup 16:8. Posti do 14 sati svaki dan te ne jede nakon 22 sata navečer.

Glumica Scarlett Johansson za ulogu u Avengersima slijedila je intenzivan režim treninga, ali i gladovala. Nije jela barem 12 sati u danu, ponekad čak 14 do 15. 

Vanessa Hudgens se navukla na post nakon što je vidjela rezultate prijateljice. Zvijezda nije unosila u organizam ništa osim vode 18 sati dnevno, što znači da je jela šest sati. Već u prvom tjednu je skinula tri kilograma, a tvrdi da ih nikada nije ni vratila.

Povremeni post ima sljedbenike i među muškarcima. Da bi 2013. smršavio za film "In The Heart of the Sea'', Chris Hemsworth se okrenuo postu. Jeo je 500 do 600 kalorija u danu.

“Gladujem 15 sati u danu, ne jedem uopće, a onda si priuštim par manjih obroka”, rekao je australski glumac u showu Jimmyja Kimmela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.