Što znači kada vas bole stopala nakon treninga?

Foto: 123RF

AKO osjećate takvu bol, očito je da radite nešto pogrešno.

Ako su vas ikada boljeli jastučići na stopalima nakon treninga, prvo što morate učiniti jest ubuduće pripaziti na tehniku izvođenja vježbi.

Ako puno skačete, pripazite na to da vam stopala nisu stalno opuštena i ravna jer svaki dodir s tlom na njih će djelovati kao snažni udarac.

Umjesto toga, pokušajte se dočekati na nožne prste pa težinu lagano prebacujte na sredinu stopala i konačno na petu, čime će se vaše tijelo postupno nositi s proživljenim šokom.

Kako bi taj udarac bio još mekši, savijajte koljena i kukove, a pripazite da imate i što kvalitetniju obuću. Sportske tenisice jedna su od onih stvari na kojima definitivno ne biste smjeli štedjeti, a stara obuća s tankim đonom nije ona u kojoj biste trebali vježbati.

Također, vodite računa i o podlozi za vježbanje da bude što mekša. Ako radite na izrazito tvrdoj podlozi kao što je beton, nabavite mekši podmetač ili ju izbjegavajte koliko možete.

I na kraju, ali ne i manje važno, obavezno se istegnite prije i poslije treninga, a prethodno i dobro zagrijte mišiće kako biste izbjegli ili barem umanjili mogućnost ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.