Hrana od koje se ne možeš udebljati

Foto: Shutterstock

KADA nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, obično to i je tako. No, ne u ovom slučaju. Iako čokolada i drugi slatkiši nisu došli na našu listu, ipak imamo dobar popis namirnica koje neće smetati nijednoj dijeti. Ne samo da imaju malo kalorija i puno hranjivih vlakana, ove namirnice poboljšat će zdravlje i ubrzati metabolizam!
 
Celer
 
Šalica narezanog celera ima 16 kalorija.
 
Ovo povrće jedno je od najboljih izbora za grickanje, ima jako malo kalorija, ukusan je, čisti organizam te pomaže pri iskašljavanju. Između ostalog, ima puno vitamina C, B, K, folnu kiselinu te kalij. Odličan je za snižavanje visokog krvnog tlaka te borbu protiv bolesti srca.
 
Paprike
 
Jedna paprika srednje veličine ima 30 kalorija.
 
Možeš ih jesti sirove, ili ih narezati i ispeći na tavi. Čak ih možeš i napuniti čistom govedinom i zapeći u pećnici. Pripremi ih onako kako najviše voliš i uključi ih u svoju dijetu što prije.
 
Kelj
 
Šalica narezanog kelja ima 33 kalorije.
 
Kelj se našao na svakoj listi zdrave hrane, pa tako i ovoj. Ovo ukusno, zdravo i zasitno povrće trebalo bi biti dio svačije prehrane. 
 
 
Brokula
 
Šalica narezane brokule ima 31 kaloriju.
 
Brokula ima veliku količinu vlakana pa ćeš duže osjećati sitost. Odličan je borac protiv tumora i srčanih bolesti. Izvor je vitamina C, zacjeljuje rane te djeluje antialergijski.

Crveni kupus

Šalica narezanog kupusa ima 22 kalorije.
 
Još jedno povrće koje je odlično pri borbi protiv tumora i krvožilnog sustava. Dodaj ga u salatu ili ga začini i pripremi kao prilog glavnom jelu. 
 
Cvjetača
 
Šalica narezane cvjetače ima 27 kalorija.
 
Pretpostavljamo da ne žudiš za cvjetačom, no ona je odlična zamjena za grickalice ili kao prilog glavnom jelu. Uz malo maslinovog ulja postiže izvrstan okus, no s maslinovim uljem treba biti pažljiv jer je vrlo kalorično (čajna žličica ima oko 45 kalorija). Pripremi ju na pari, te ju začini biljem i limunovom koricom.
 

Cherry rajčice
 
Šalica cherry rajčica ima 27 kalorija.
 
Ovo je jedino "voće" koje se nalazi na našoj listi. Dodaj ih u svoja jela i uživaj u okusu s malo kalorija.
 
Špinat

Šalica špinata ima 7 kalorija.
 
Zeleno lisnato povrće uvijek je najbolji izbor! Osim što ima jako malo kalorija, vrlo je koristan pri izgradnji mišića i očuvanju zdravlja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.