Žena na Instagramu pokazala drukčiji način paniranja mesa, mišljenja su podijeljena
POHANO meso pravi je klasik i nema tko ne voli jesti meso pripremljeno na ovaj način, a kada je riječ o paniranju mesa, svi znamo za onu klasičnu metodu s brašnom, jajima i krušnim mrvicama. No, postoji još nekoliko metoda, a jedna je žena na Instagramu sada podijelila jednu oko koje se lome koplja.
Zdravi pohanci bez jaja i brašna?
"Jeste li znali da se pileći fileti mogu pohati bez brašna i jaja? Ja nisam znala, ali sam sada isprobala i mogu vam reći da je ovo puno zdraviji način", rekla je ona u videu i dodala da su pileći fileti ovako dosta ukusniji, ali i mekaniji i sočniji.
>> Malo drukčije pohanje: Ova tri načina pripreme osvježit će stari klasik
"Od sada više sigurno neću panirati u brašnu i jajima, nego ovako", dodala je, a osim pilećih fileta, koristila je jedan grčki jogurt, krušne mrvice, maslinovo ulje, a od začina sol, ružmarin, bosiljak i češnjak, iako ih možete prilagoditi sebi i koristiti neke druge.
Za marinadu je pomiješala jogurt, maslinovo ulje, češnjak i začine, a zatim je u zdjelu s marinadom stavila i narezane pileće filete i dobro promiješala. Ostavila ih je u hladnjaku preko noći, a sljedećeg dana ih je uvaljala u krušne mrvice i ispekla na ulju, no mogu se peći i u pećnici.
"Uživajte u ovim premekanim i preukusnim pilećim filetima, vjerujte mi da nećete požaliti, a ono što je najvažnije - ovo je zdrava verzija", napisala je ona u opisu videa, no mnogi su se pobunili jer smatraju da, dok god se prži u ulju, ovo nije zdravija verzija, a zasmetale su ih još neke stvari.
Mišljenja podijeljena
"Kako je jogurt pun kemikalija zdraviji od jaja", "A od kad to jaja nisu zdrava?", "I krušne mrvice su brašno, a jaja su zdravija od namaza. Sigurno da je za promjenu fino, ali nije zdravije", "Nisu brašno i jaja to što je nezdravo kod pohanja, nego ulje koje piletina upije tijekom pohanja", pišu ljudi u komentarima.
>> Planirali ste pohano za ručak, a nemate krušnih mrvica? Nije kraj svijeta!
Drugi su oduševljeni ovim receptom koji su isprobali i sami, a neki su dali konstruktivan savjet, ali i napisali kako oni to rade. "Meni je najzdravije kada pečem u pećnici. Samo par kapi ulja preko svakog fileta", "Bilo koji mokar sastojak može se koristiti ako nemate jaja. Senf ili mlijeko su super varijanta", napisali su.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati