Zaboravite sve što znate o grčkoj salati: Ovaj savjet s Krete je genijalan

POSTOJI onoliko verzija grčke salate koliko je i idiličnih otoka u toj predivnoj mediteranskoj zemlji. Iako mnogi cijene autentičnost, recepti se neprestano mijenjaju i prilagođavaju osobnim ukusima, a ponekad je najbolji recept upravo onaj koji prilagodimo sebi.
Upravo jedan takav, nekonvencionalan, ali primamljiv savjet postao je viralan, a odstupa od smjernica koje obično vežemo uz ovo popularno jelo, piše All Recipes.
Trik s Krete koji mijenja sve
Putnica i autorica recepata Emily, na Instagramu poznata kao @_eating_with_emily, podijelila je savjet koji je dobila od jedne Grkinje s otoka Krete. Jedan se detalj posebno ističe i potpuno mijenja pristup pripremi salate.
Njezin savjet glasi: "Zgnječite pola fete sa sokom od 1 limuna, 1 žlicom crvenog vinskog octa i 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Zatim umiješajte u ostatak salate. Drugu polovicu fete narežite na kockice ili grubo nasjeckajte. Obično koristim 2 bloka, jedan zgnječen, jedan nasjeckan."
Drugim riječima, polovica feta sira postaje ključan dio preljeva, čineći ga iznimno kremastim i slanim. Na taj se način okus fete ravnomjerno raspoređuje po cijeloj salati, oblažući svaki komadić rajčice, krastavca, paprike i luka. Rezultat je znatno intenzivniji okus, koji se savršeno nadopunjuje sa slanim kalamata maslinama.
Odmak od tradicije koji se isplati
Ovaj pristup odstupa od tradicionalne metode gdje se feta poslužuje kao jedan veliki komad na vrhu salate. Iako je i taj način odličan, ideja da se na dnu zdjele stvori bogat i kremast umak od fete, idealan za umakanje svježeg, hrskavog kruha, zvuči odlično. Nema sumnje, ovo je trik koji vrijedi isprobati već danas.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati