Vid Nikolić i Davor Bienenfeld na Adventu predstavljaju svoj novi restoran Kiyomi
ADVENT u Zagrebu se bliži, a već smo vam pisali o detaljima najboljeg dijela, Fuliranja, koje se održava na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Fooling around by Fuliranje se i ove godine održava na Esplanadinoj terasi Oleander, a sudeći po ovogodišnjoj postavi, očekuju nas neke prave poslastice.
Kiyomi
Čini se kako bi zvijezda ovog izdanja mogao biti dobro poznati ugostiteljski dvojac koji čine Vid Nikolić i Davor Bienenfeld, inače vlasnici popularnih mjesta u gradu koja se baziraju na asian fusion kuhinji. Oni će na Fooling aroundu prvi put predstaviti javnosti svoj novi projekt, a riječ je o Kiyomiju.
>> Gdje u Zagrebu pojesti ramen? Ova mjesta se ističu, cijene su 13 do 20 eura
"Ove godine na Fooling aroundu predstavljamo dio dim sum ponude novog restorana koji uskoro otvaramo, kao i nekoliko azijskih deserata. Vidimo se na Adventu", poručio je kratko talentirani Vid Nikolić u videu na Facebooku.
Osim Kiyomija, na Fooling Around dolaze Deni Srdoč sa svojim Hidden Wine Bistroom, Marko Palfi i Matija Bogdan, bit će tu i Esplanadina kućica s jelima chefice Ane Grgić Tomić, zatim La Porchetteria, kućica Noelova chefa Marija Mandarića, Institut za kobasice Mate Jankovića i Fritula by Grašo.
Što je dim sum?
Dim sum su zalogaji kuhani na pari, pečeni ili prženi - pripremljeni da se jedu uz čaj. Porcija obično ima tri do četiri komada, što olakšava dijeljenje. Tradicionalno to su dumplingsi sa škampima, svinjski siu mai, peciva sa svinjetinom kuhana na pari (pahuljasta peciva punjena ljepljivom svinjetinom), pileće nogice, rebarca u umaku od crnog graha, jiaozi okruglice (također poznate kao kineske okruglice) i cheong fun (pirjani rižini rezanci).
Što će pripremati Kiyomi kućica, tek ćemo saznati, ali vjerujemo da će sve biti izvrsno.
>> Sve miriše na najbolje Fuliranje ikad!
>> Marko Palfi i Damir Tomljanović ispričali su nam što sve spremaju na Fuliranju
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati