Svi na TikToku rade domaći kebab. Znamo kako ga napraviti, prejednostavno je
DRUŠTVENE mreže prepune su recepata, no rijetko koji postane viralan kao onaj za domaći kebab. Razlog je jednostavan: s nekoliko osnovnih sastojaka i bez posebne opreme možete pripremiti meso koje je nevjerojatno sočno, aromatično i okusom vrlo blizu onome iz vaše omiljene kebabdžinice.
Od stranih do domaćih food blogera, baš svi na društvenim mrežama posljednjih su se dana okušali u pripremi ovog jela i svi kažu isto - prejednostavno je. Donosimo vam detaljne upute kako da ovaj popularni street food specijalitet napravite u vlastitoj kuhinji i oduševite ukućane.
Potrebni sastojci
Za domaći kebab trebat će vam sljedeći sastojci:
- mljeveno meso (idealno pola junetina, pola janjetina)
- luk
- češnjak
- sol i papar
- slatka paprika
- dimljena paprika
- kim
- čili
- maslinovo ulje
- tortilje ili lepinje
- povrće po želji
- umak po želji.
Kako se priprema
U većoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sitno naribani luk, protisnuti češnjak, sol, papar, slatku i dimljenu papriku, kim, čili po želji i maslinovo ulje. Rukama dobro mijesite smjesu dvije do tri minute, sve dok ne postane kompaktna i svi se sastojci ravnomjerno ne prožmu.
Pripremljenu mesnu smjesu stavite na veći komad papira za pečenje. Prekrijte je drugim listom papira za pečenje pa valjkom za tijesto razvaljajte što tanje možete. Cilj je dobiti tanki, ravnomjerni sloj mesa koji će nakon pečenja podsjećati na listove mesa koji se režu s vertikalnog ražnja.
Pažljivo, pomoću donjeg papira za pečenje, čvrsto zarolajte meso u roladu. Zajedno s papirom premjestite roladu na lim za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Nakon pečenja, odmotajte papir i pečeno meso narežite na tanke trakice ili ga natrgajte vilicom. Za dodatnu hrskavost, narezano meso možete kratko prepeći na vrućoj tavi.
Toplo meso stavite u ugrijanu tortilju ili lepinju. Dodajte svježe povrće po izboru poput rajčice, krastavaca, luka, salate i kupusa te prelijte omiljenim umakom. Odmah poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati