Ovo je bilo omiljeno jelo slavne glumice, jela ga je gotovo svaki dan
GLUMICA i ikona Audrey Hepburn bila je oličenje elegancije na filmskom platnu, poznata po svom prepoznatljivom stilu, holivudskom osmijehu te skromnosti i jednostavnosti. Jednostavna je bila i kada je u pitanju hrana - daleko od kamera i glamura, Hepburn je najviše uživala u nekim vrlo jednostavnim jelima, a njezina omiljena hrana bila je upravo tjestenina.
Bila je "ovisna" o tjestenini
Njezin sin Luca Dotti otkrio je da je pokojna glumica obožavala tjesteninu i bila "ozbiljno ovisna" o njoj, do te mjere da je sušenu tjesteninu nosila sa sobom na putovanja. Otkrio je i da je jela od tjestenine radila gotovo svakodnevno, i to od namirnica uzgojenih u vlastitom vrtu.
>> Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju
"Kada bi s prijateljima došao iz škole, rekli bi mi 'Bože, jedeš tjesteninu dva puta dnevno'", rekao je Dotti za People i dodao da je Hepburn uživala u hrani na talijanski način - svaki put kada je došlo vrijeme za doručak, ručak ili večeru, prestala je sa svime što je radila i uživala u svom obroku.
Dotti je sve recepte svoje majke skupio i od njih napravio knjigu pod nazivom "Audrey at Home: Memories of My Mother's Kitchen", u kojoj se nalazi i recept za jelo od tjestenine koje je glumici bilo omiljeno - špagete u umaku od rajčice.
Spaghetti al Pomodoro
Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a od sastojaka za četiri osobe, onako kako je to voljela Audrey, će vam trebati:
- 1 manja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 700 g pelata
- 2 žlice maslinovog ulja
- 450 g špageta
- malo soli
- bosiljak
- ribani parmezan
U velikom loncu pomiješajte luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice te ih pokapajte maslinovim uljem. Nasjeckajte bosiljak i dodajte ga u lonac. Kuhajte 45 minuta, povremeno miješajući. Dok se umak kuha, stavite kuhati i vodu za tjesteninu. Nakon što povrće omekša, isključite vatru i ostavite umak da odstoji 15 minuta.
Tjesteninu skuhajte dok ne bude al dente, a zatim je ocijedite i isperite mlakom vodom. Kušajte umak i po želji dodajte još soli. Tjesteninu poslužite na tanjur i obilno je prelijte umakom, a zatim ju pospite naribanim parmezanom i preostalim narezanim listićima bosiljka.
>> Ručak gotovo ni iz čega: Deset recepata za najjednostavnija jela od tjestenine
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati