Nema tko ne voli ove slasne štrudlice, a danas donosimo recept za domaću verziju
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo top recept za štrudlice s pekmezom od šljiva, domaću verziju onih popularnih, kupovnih štrudlica koje svi toliko obožavaju. Autorica recepta je Tina Vuković, a njezin recept prenosimo u nastavku.
Štrudlice s pekmezom od šljiva
Za štrudlice će vam trebati:
- maslac
- vanilin šećer
- šećer
- brašno
- kiselo vrhnje
- prašak za pecivo
- pekmez od šljiva ili neki drugi po želji.
Kremasto izmiksajte maslac, vanilin šećer, šećer i kiselo vrhnje. U smjesu zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvucite na debljinu od 3 milimetra pa ga narežite na trake širine 6 centimetara. Na sredinu svake trake stavite malo pekmeza pa spojite rubove trake.
Dobivenu traku okrenite tako da je rub s donje strane i režite štrudlice (nemojte ih razdvajati). Pecite na 180 stupnjeva 15 minuta (štrudlice trebaju ostati svijetle). Ohlađene štrudlice pospite šećerom u prahu i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
Ako štrudlice želite nadjenuti domaćim pekmezom od šljiva, recept za njega pronađite ovdje, a osim pekmeza od šljiva, u svoje štrudlice možete dodati i džem od malina, jagoda, krušaka ili pak smokava, što god preferirate.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati