Kako ispeći cijeli svinjski kare bez da postane dosadan? Imamo top jesensku ideju

AKO VAM je pile nedjeljom dosadilo, imamo odličnu ideju za pečeni svinjski kare bez kosti. Kako napraviti ovaj jesenski ručak, svinjetinu u kombinaciji s jabukom, pronašli smo na TikTok profilu pod nazivom stayathomechef.
Krećete s komadom svinjskog karea bez kosti, težine oko kilogram i pol. Zavežete ga kuhinjskom špagom kako bi zadržao oblik tijekom pečenja, posolite i popaprite, pa "zatvorite" sa svih strana na tavi na malo ulja, sve to traje koju minutu. Sad kare ide u pećnicu, ali prije toga u zdjelici pomiješajte dvije žlice senfa i žlicu jabučnog octa.
Premažite svinjski kare sa svih strana, stavite u vatrostalnu posudu i ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva od 30 do 40 minuta. Dok se peče, napravite slatkasti umak - na dvije žlice otopljenog maslaca stavite žlicu gustina pa lagano zapržite.
Ulijte 250 ml soka od jabuke i dvije žlice senfa. Bilo bi dobro da uzmete pikantniji kako bi bio dobar balans uz slatki sok od jabuke. Dodajte malo smeđeg šećera i jabučnog octa, a svakako probajte jeste li pogodili s dodacima ili trebate nešto dodati kako bi jelo bilo po vašem ukusu. Svinjski kare je pečen, umak je gotov - kao i vaš ručak. Odlično paše uz krumpir, kuhan ili restani.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati