Jeste li čuli za lažne kremšnite? Gotove su u pola sata - i svi ih vole
KADA vas uhvati neodoljiva želja za nečim kremastim i finim, a nemate puno vremena, ovaj recept za lažne kremšnite je savršeno rješenje. Koristeći gotove sastojke poput lisnatog tijesta i pudinga, možete stvoriti desert koji je gotov za tren, a oduševit će sve ljubitelje klasičnih kremšnita. Jednostavnost pripreme čini ga idealnim izborom za iznenadne goste ili brzi popodnevni desert..
Ovaj desert je iznimno jednostavan za pripremu, a trebat će vam svega 25 minuta za pripremu i 10 minuta za kuhanje. Ukupno vrijeme do gotovog kolača je samo 35 minuta, a recept je dostatan za 12 porcija.
Sastojci
- gotovo lisnato tijesto
- puding od vanilije
- šećer
- mlijeko
- maslac
- aroma vanilije
Priprema
Gotovo lisnato tijesto odmotajte i izrežite na jednake kockice. Ovisno o veličini, trebali biste dobiti oko 24 komada.
Kockice lisnatog tijesta rasporedite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko desetak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Skuhajte puding od vanilije sa šećerom i mlijekom prema uputama na pakiranju. U još vrući puding umiješajte maslac i aromu vanilije te miješajte dok se sve ne sjedini u glatku kremu.
U odgovarajući kalup ili posudu složite polovicu pečenih kockica lisnatog tijesta. Preko njih ravnomjerno rasporedite kuhanu kremu od vanilije. Na kraju, prekrijte kremu ostatkom pečenih kockica.
Kolač dobro ohladite, a prije posluživanja obilno posipajte šećerom u prahu. Uživajte u brzom i ukusnom desertu!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati