Je li prerano za blagdanske kolačiće? Mi mislimo da nije, a s ovima otvaramo sezonu
KADA JE društveno prihvatljivo početi pričati o božićnim blagdanima i kolačima koje planiramo peći? Budući da se Advent bliži, rekli bismo da je sada pravo vrijeme za to, a nedavno smo pronašli odlične keksiće koje ćemo ovih blagdana sigurno raditi.
Riječ je o Frankfurter keksićima spojenima s otopljenom bijelom čokoladom u vrhnju i punjenima džemom, a autorica ovog recepta je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić. Ona ga je, kao i uvijek, podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
O kakvim je keksićima riječ?
Frankfurter keksići poznatiji su i kao Frankfurter Kranz, odnosno frankfurtski vijenac, a ime su dobili jer oblikom podsjećaju na vijenac. Karakteristični su po tome što ih se posipa grubo mljevenim lješnjacima ili krokantom, spaja ih se bijelom čokoladom otopljenom u slatkom vrhnju, a zatim ih se puni džemom, slično kao i Linzere.
Potrebni sastojci
Ovi keksići uopće nisu komplicirani za napraviti - baza je klasično tijesto kakvo ste sigurno već sto puta radili, a puniti ih možete džemom po vlastitom izboru. Trebat će vam:
- maslac
- vanilin šećer
- šećer u prahu
- jaje
- bjelanjak
- glatko i oštro brašno
- mljeveni lješnjaci
- bijela čokolada
- vrhnje za šlag
- džem.
Kako ih pripremiti
Prvo zamijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku na sat vremena. Tijesto razvaljajte, izrežite uz pomoć modlica, a na pola keksića napravite rupice na sredini. Keksiće s rupicama premažite bjelanjkom i pospite krupno mljevenim lješnjacima.
Keksiće pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 12 minuta. Bijelu čokoladu i vrhnje za šlag otopite na pari pa tom smjesom spajajte keksiće, koje ste napunili džemom po izboru.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati