Boogie Lab s jelovnika miče avokado i losos
BOOGIE LAB iz svog menija miče neke od najpopularnijih namirnica, kao što su avokado i losos. Sva hrana koja se služi u Boogie lokalima je i bit će sezonska i lokalna, poručuju.
Članica njihovog tima Ljiljana zadužena je samo za obilazak i nabavku hrane sa zagrebačkih tržnica. Uz to, ekipa iz kuhinje jednom u dva tjedna također obilazi tržnice i prilagođava jela promjenama u ponudi. Gdje god je moguće teže nabavi ekoloških proizvoda, ali cijene i male OPG-ovce koji se drže dobrih proizvođačkih praksi, a koji zbog različitih razloga još uvijek nemaju certifikate.
Meso i ribu također nabavljaju od lokalnih uzgajivača ili lovaca. Od njih traže garanciju da prilikom uzgoja ne upotrebljavaju hormone i antibiotike. Upravo iz tih razloga na jelovnicima više nećemo pronaći proizvode poput avokada i lososa. I naravno, sve što ima ikakve veze s tijestima i fermentacijama radi se tu, par metara od našeg stola.
Više od 150 ljudi
Boogie obitelj trenutno broji preko 150 članova, od kojih je jedan dio u proizvodnji hrane i pekarstvu, a drugi dio u ugostiteljstvu i prodaji. Da ne bi bili obitelj samo na papiru, brinu se da svi članovi imaju prilike za rast i napredovanje, govore. Uz to, velika tema je i balans između života i posla.
Žele skinuti stigmu s ugostiteljstva i omogućiti konobarima i kuharima normalan životni stil i 40-satni radni tjedan. Također, u Boogieju imaju i knjižnicu s više od 300 naslova koja za sada služi kolegama, a uskoro i nama.
Boogiejeva filozofija
Žele ostaviti svijet malo čišćim i boljim nego što smo ga zatekli. Znaju da sami ne mogu riješiti globalne probleme, ali vlastitim djelovanjem možemo napraviti bolje za svoj dom, kvart ili grad, a možda inspiriramo i druge pa se naš utjecaj proširi.
U sklopu Laba i pogona sve što je moguće recikliraju. Svaka namirnica u upotrebi ima svoj zacrtani prvi i drugi život već prilikom njezinog odabira. Kroz Deli Shop prodaju zero waste deli proizvode koji nastaju kao nusproizvodi kuhanja, a kroz projekt Dupli kruh pokušavaju spojiti dva svijeta pa iz viškova pivske industrije proizvode kruh i doniraju potrebitima.
Ovaj manifest itekako se vidi i u novom meniju koji je goste dočekao s povratkom s odmora. Tu su tako nova jela s brojnim domaćim namirnicama kao što su fermentirani tortelloni s patkom, jadranska orada s quinojom, kajgana s jadranskim kozicama te brojni drugi noviteti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati