Blagdanski kolačići vam se čine kao izazov? Naučite ih raditi korak po korak
PAMELA Poldrugač, autorica popularnog food bloga CharmPam, ovog prosinca u Centru za kulturu prehrane vodi posebnu radionicu izrade i ukrašavanja božićnih kolačića, namijenjenu svima koji žele razviti nove vještine, izraziti svoju kreativnost i uroniti u blagdanski duh.
Ako želite naučiti raditi, ali i ukrašavati božićne kolačiće, ovo je idealna prilika, a radionica se održava u tri termina: 11. i 17. prosinca namijenjeni su odraslima, dok je 20. prosinca rezerviran za roditelje i djecu, čime se polaznicima pruža prilika za zajedničko stvaranje blagdanskih uspomena.
Kolačići od dvije smjese
Tijekom radionice izrađuju se i u prigodnim božićnim formama peku dvije smjese za keksiće - shortbread i medenjaci. Polaznici prolaze kroz detaljne upute o pripremi royal icinga, uče o različitim konzistencijama te istražuju ideje za kreativno ukrašavanje.
Poseban naglasak stavlja se na šest osnovnih oblika keksića te isprobavanje osnovnih tehnika ukrašavanja, među kojima su wet on wet, wet on dry, lining, flooding i quilting, a polaznici će naučiti razliku između svake od ovih tehnika.
Uz to, sudionici će se upoznati s vrstama boja i opremom za ukrašavanje, potrebnim materijalima te procesom sušenja, kako bi stečena znanja mogli samostalno primijeniti i kod kuće ovih blagdana. Za potpuni blagdanski ugođaj, uz radionicu se poslužuje toplo kuhano vino ili gin, dok je za najmlađe osiguran dječji pjenušac.
85 eura po osobi
Svoja jestiva umjetnička djela sudionici nose kući, zajedno sa smjesom za ukrašavanje, kako bi i u danima prije Božića mogli nastaviti s kreativnim stvaranjem. Prijave su otvorene putem službene web stranice Centra za kulturu prehrane, a cijena radionice iznosi 85 eura po osobi.