Ovom sastojku nije mjesto u savršenoj kajgani. Koristite li ga?

LJUBITELJI jaja obožavaju tu namirnicu spremljenu na bilo koji način, ali kajgana je jedan od najčešćih načina pripreme. Ako spadate među one ljude koji kajganu rade s mlijekom, vrijeme je da prestanete.
BuzzFeed je proveo anketu i otkriveno je da više od 60 posto ljudi dodaje mlijeko ovom jelu. Tvrde da je kajgana zbog toga kremastija, a zapravo su u krivu. Ustvari je to razrjeđuje i čini gumenom.
Ako volite takav okus, nastavite je tako pripremati, ali ako želite nešto promijeniti, nastavite čitati.
Dan Joines, koji vodi nekoliko nagrađivanih restorana u Londonu, kaže: “Nikad nemojte dodavati mlijeko u kajganu. Moj izbor je uvijek maslac. Stavite ga na tavu dok ne poprimi zlatnu boju, onda izlijte jaja i dovršite jelo na srednje jakoj vatri.”
Joines kaže da je dodavanje mlijeka kajgani kardinalna greška.
“To jelo samo učini vlažnim i bude poput školskog ručka”, tvrdi.
Kuharica Laoise Casey je ljubiteljica kajgane spremljene na maslacu, ali otkriva trik za sve koji su privrženiji mlijeku.
“Mlijeko u prahu je potpuno drugačije. Umiješajte ga s jajima i rezultat je predivan. Jaja će biti kremasta kao da su pripremljena sa sirom”, zaključila je.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati