Chef Jack Stein otvara prvi "Ozempic restoran" u Londonu
U LONDONU se uoči blagdanske sezone otvara prvi "Ozempic restoran", osmišljen za osobe koje koriste sve popularnije lijekove za mršavljenje. Poznati chef Jack Stein udružio je snage s kliničkom službom za upravljanje tjelesnom težinom CheqUp kako bi otvorio privremeni restoran Season’s Eatings u Covent Gardenu, piše Unilad.
Što je Ozempic?
Ozempic je posljednjih godina postao fenomen, hvaljen je zbog svojih učinaka, ali i kritiziran zbog nuspojava. Iako se najčešće povezuje s gubitkom kilograma, važno je napomenuti da Ozempic nije primarno lijek za mršavljenje, već se propisuje za liječenje dijabetesa tipa 2.
Njegov aktivni sastojak, semaglutid, pomaže tijelu u proizvodnji inzulina i regulaciji glukoze. Jedan od učinaka lijeka je i smanjenje apetita, zbog čega se osobe koje ga uzimaju osjećaju sitima nakon manjih obroka. U kombinaciji s uravnoteženom prehranom i vježbanjem, to može pridonijeti gubitku tjelesne težine.
Blagdanski jelovnik
Upravo zbog toga Stein otvara restoran namijenjen osobama koje rade na gubitku kilograma. Restoran Season’s Eatings posluživat će blagdansku hranu prilagođenu korisnicima Ozempica i sličnih lijekova, što u praksi znači manje porcije, jela s nižom kalorijskom vrijednošću, manje alkohola te drugačije opcije deserata.
Jack Stein ističe kako je cilj stvoriti iskustvo za sve. "Hrana je namijenjena spajanju ljudi, a ne njihovom razdvajanju. Pravi je izazov osigurati da se svi osjećaju dijelom obroka, bez obzira što jedu", izjavio je.
"Za mene, tu zabava počinje - pronalaženje načina da jela budu puna okusa, boje i izdašnosti za svaki tanjur. Korištenje sastojaka poput crnog octa, soje, misa ili citrusa za dodavanje dubine i ravnoteže bez oslanjanja na maslac ili vrhnje", objasnio je Stein.
"Koristili smo sastojke poput nemasne puretine, ribe, kupusnjača i citrusa kako bismo pomogli kod sitosti i probave, dok manje porcije znače da možete uživati u svakom okusu bez pretjerivanja."
"Prostor gdje svatko može uživati u blagdanima"
Toby Nicol, izvršni direktor CheqUpa, dodao je: "Željeli smo stvoriti prostor gdje svatko može uživati u blagdanima, ukusnoj hrani i dobrom društvu, a da pritom ne ugrozi svoj zdravstveni put. Season’s Eatings osmišljen je kako bi inspirirao domaćine i goste praktičnim, radosnim načinima proslave blagdana", zaključio je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati