Zrnca mudrosti s TikToka: Kako savršeno ispeći tunu na tavi
AKO VOLITE sočan, rozi tuna odrezak, ovaj video u nastavku je za vas.
Kako ispeći tunu na tavi da bude savršena? Obavezno koristite teflonsku tavu za koju se hrana ne lijepi. Naravno, dobro zagrijana tava od drugih materijala također može poslužiti, no ako nekome točka idealne zagrijanosti promakne, provest će ručak stružući zalijepljenu hranu s iste te tave. Zato je ova teflonska najmanje zlo i najbolji izbor.
U tavu ulijte malo ulja, koje god želite. Bilo od repice, pa i maslinovog, suncokretovog ili pak kokosovog ako ste na nekom posebnom režimu prehrane. Zagrijte kao kad pečete bilo koje meso - ne želimo da se dimi, ali ni da bude mlako.
Sad u tavu stavite odrezak tune i pecite minutu s jedne i minutu s druge strane na srednje jakoj vatri. Maknite iz tave, pustite malo na dasci za rezanje da se odmori, pa narežite na trakice (ili nemojte, kako vam je draže). Poslužite uz umak i dodatke po želji,
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati