Za ovu tortu ne trebate paliti pećnicu, gotova je u manje od pola sata

NEDAVNO smo na tržnici u Zagrebu pronašli mjericu malina od 500 grama za 3.50 eura. Iako nam nema draže nego pojesti ih svježe ili ih eventualno dodati u zobenu kašu ili grčki jogurt za doručak, moramo priznati da itekako volimo i fine, kremaste deserte s malinama.
Jedan od takvih deserata je i ova torta s kremom od krem sira i malinama, koju ćemo definitivno napraviti sada kada nas u hladnjaku čeka puna mjerica malina. Torta je vrlo jednostavna za pripremu i ne peče se, što je dodatni plus, a u nastavku donosimo recept.
Potrebni sastojci
Za pripremu ove torte trebat će vam nekoliko sastojaka:
- Digestive keksi
- maslac
- krem sir
- vrhnje za šlag
- šećer
- ekstrakt vanilije
- limun
- maline.
Kako se priprema
Kekse sameljite pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. U kalup za torte stavite papir za pečenje, a na njega rasporedite smjesu od keksi. Stavite u hladnjak na sat vremena. Krem sir izmiksajte sa šećerom pa dodajte posebno izmiksani šlag, a na kraju vaniliju i koricu limuna.
Maline operite i lagano ih posušite krpom. Pola količine malina posložite na podlogu s keksom pa na njih stavite kremu. Tortu stavite u hladnjaku preko noći, a ujutro izvadite iz kalupa i ukrasite ostatkom malina.v Poslužite.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati