Restoran Mate Jankovića ima novog chefa: "Vjerujem da sam dobio vrhunskog suradnika"

KAKO smo već ranije pisali, poznati hrvatski chef Mate Janković nedavno je bio u potrazi za ozbiljnim suradnikom, odnosno novim chefom u svom restoranu SOL na glavnom zagrebačkom trgu, a sada ga je i našao.
Kuhinju Soli preuzima Marko Jantolek, piše Kult plave kamenice, a vijest je potvrdio i Mate Janković.
"Riječ je o jednom od najboljih mladih chefova i bit će zanimljivo vidjeti njegovu viziju Soli. Ja vjerujem da sam dobio vrhunskog suradnika i da će Sol njegovim dolaskom biti još bolji i uzbudljiviji lokal. Najbolji dio je činjenica da ću njegovim prisustvom dobiti više prostora za drugi veliki izazov, a to je bavljenje Kavanom kojoj spremamo ogroman makeover. Vrijeme je za kvalitativni i programski iskorak čije ćete rezultate vidjeti uskoro", najavio je Janković.
Ranije je chef u Jankovićevom uspješnom restoranu, ujedno i jednom od najboljih u Zagrebu, bio Ivan Ivanek.
>> Mate Janković o bivšem chefu u Soli: Nikad nas nije ostavio na cjedilu
Tko je Marko Jantolek?
"Marko Jantolek svakako spada među tehnički najkompetentnije hrvatske chefove mlađe srednje generacije. Gospodin Jantolek u Sol dolazi s mjesta glavnog chefa Baltazara. Prije Baltazara Jantolek je radio u nizu zagrebačkih restorana koje je, gastronomski gledajući, katkad dizao na bitno višu razinu od onoga što su očekivali njihovi vlasnici", piše Kamenica, nazivajući ovo chefovskim transferom sezone.
Janković najavio i pastry program
Mate Janković nedavno je predstavio još jednu novost, a to je pastry program u Gradskoj kavani.
"Uskoro u Gradskoj kavani pokrećemo svoj pastry program. Kupili smo vrhunsku pekarsku opremu te ćemo sami proizvoditi croissante, pain au chocolat, cruffine, etc. Projekt je veliki izazov jer smo osim opreme trebali i consulting oko proizvodnje. Posao se pokazao dosta teškim i zahtjevnim, ali nas je kroz njega stručno vodila Kate Svaguša kojoj se zahvaljujem na pomoći.
Želimo imati kontinuiranu kvalitetu i top proizvod te konstantno raditi na novim okusima punjenja. Naglasak će biti na sezonskim okusima i vrhunskim sastojcima. Objavit ću datum kada ćemo krenuti i kada ćete moći probati sve što smo za vas pripremili", otkrio je Janković početkom ovog mjeseca.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati