Pobjednik MasterChefa Luka Veić nam je otkrio recept za svoje najdraže jelo

LUKA VEIĆ odnio je pobjedu u natjecateljsko-kulinarskom showu MasterChef, kako smo pisali još jučer. S 19-godišnjakom se u finalu borila i 30-godišnja Sarah Mikulec, a njihova jela ocjenjivali su Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić.
Otkrio što će s nagradom
Za Index je otkrio i što planira s nagradom od 30.000 eura.
"Jedan dio nagrade ću potrošiti na putovanje u Afriku, a drugi dio će ostati za jedan od mojih projekata. Nadam se da ću dobiti ponudu u kojoj mogu i dalje pokazivati svoje znanje i vještine. Naravno, i dalje ću učiti i napredovati", rekao nam je Luka, a više pročitajte ovdje.
No, osim toga, dao nam je i recept za svoje najdraže jelo, a to su ravioli s ricottom, limunom i bosiljkom. "Nešto jako jednostavno, a za mene jako ukusno", kaže.
Ravioli s ricottom, limunom i bosiljkom
Tijesto:
- 1 žumanjak
- 1 cijelo jaje
- 60 g blanširane izblendane blitve (pire)
- prstohvat soli
- 100 ml maslinovog ulja
- 180 g zero brašna
Punjenje:
- 200 g ricotte
- prstohvat soli
- malo soka od limuna
- korica limuna
Priprema:
Za tijesto izmiješajte prvo sve suhe sastojke (brašno, sol). Jaje, žumanjak, pire od blitve i maslinovo ulje pomiješajte i dodajte u suhe sastojke i sve zajedno lagano sjedinite. Pustite tijesto da odmori minimalno pola sata.
Za punjenje, u ricottu dodajte koricu i sok domaćeg limuna, prstohvat soli, papar i maslinovo ulje. Pesto pripremite u blenderu, bosiljak, malo maslinovog ulja, parmezan, tostirane pinjole dodajte u blender te izmiksajte.
Tijesto izvaljajte na debljinu od 3 mm te napunite ricottom, zamotajte raviole i pomoću jako malo vode prstom prođite po tijestu i zalijepite tjesteninu. U kipućoj vodi kuhajte 2 minute. Prebacite raviole u tavu, dodajte malo vode od kuhanja, malo maslaca i pesto od bosiljka, maslinovog ulja, pinjola i parmezana.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati