Najukusnija juha za hladne dane: Lagana, mirisna i puna domaćih okusa
TRAŽITE li ideju za toplo, hranjivo i jednostavno jelo koje će vas okrijepiti i zagrijati, ova juha s povrćem i mesnim okruglicama idealan je izbor. Lagana je, ali istovremeno i zasitna zahvaljujući bogatstvu povrća i sočnim mesnim okruglicama koje se tope u ustima. Savršena je za obiteljski ručak tijekom tjedna jer spaja sve u jednom loncu, a gotova je za samo sat vremena. Evo kako se priprema.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam trebati:
- mrkva
- krumpir
- poriluk
- celer
- peršin
- ulje
- pileći ili povrtni temeljac
- sol i papar
- miješano mljeveno meso
- jaje
- krušne mrvice
- češnjak.
Kako se priprema
Povrće očistite i narežite - mrkvu na štapiće, krumpir na kockice, poriluk na tanke kolutiće, a celer i peršin sitno nasjeckajte. U većem loncu zagrijte ulje pa dodajte poriluk i kratko ga pirjajte dok ne omekša. Zatim dodajte ostalo povrće i sve zajedno miješajte dvije do tri minute. Ulijte topli temeljac, posolite i popaprite. Poklopite lonac i kuhajte juhu oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.
Dok se juha kuha, pripremite smjesu za okruglice. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i peršin. Dobro sjedinite sve sastojke pa vlažnim rukama oblikujte male kuglice veličine oraha. Kada je povrće skoro kuhano, pažljivo spuštajte okruglice u juhu. Kuhajte sve zajedno još otprilike 10 do 15 minuta.
Na kraju provjerite okus juhe i po potrebi je dodatno začinite. Poslužite je toplu, posutu svježim nasjeckanim peršinom. Odlično ide uz krišku svježeg ili prepečenog kruha, a cijeli recept za ovu juhu s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati