Mrkve na ovaj način još sigurno niste radili, savršen su prilog za blagdanska jela
BLAGDANI su tu, a društvene mreže su sada, kao i uvijek, nepresušan izvor inspiracije za jela i recepte. O kolačima smo vam već naveliko pisali, a sada smo pronašli jedan odličan prijedlog za prilog koji će se u ovim blagdanskim danima savršeno slagati uz svako jelo.
Riječ je o glaziranim mrkvama - sličan recept već imamo ovdje, a sada smo pronašli jedan malo drugačiji u koji, umjesto smeđeg šećera, ide med. Bilo da tražite inspiraciju za božićni ručak ili za večeru na Staru godinu, mrkve pripremljene na ovaj način svidjet će se i mrziteljima ovog povrća, a evo i kako ih napraviti.
Kako ih pripremiti
Za dvije osobe bit će vam potrebno 6 do 8 mrkvi, malo maslinovog ulja, meda i začini po izboru. Mrkve operite (po potrebi ogulite), prepolovite po duljini i posložite ih na papir za pečenje na koji ste stavili malo maslinovog ulja. Pecite 50 minuta na 180 stupnjeva.
Kada budu gotove, prelijte ih medom i ubacite u pećnicu na još desetak minuta, a zatim ih prebacite na tanjur i začinite začinima po želji. Poslužite ih kao predjelo, kao prilog uz neko mesno jelo i krumpir i uživajte, a za ovo će vas jelo garantirano svi tražiti recept.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati