Mladi krumpir podsjeća nas na djetinjstvo, ovako su ga pripremale naše bake

NA TRŽNICI nas je neki dan dočekao prizor kojem je teško odoljeti - slasni, mladi krumpiri, s tankom, nježnom kožicom koji se prodaju po cijeni od 1 eura za kilogram. Mladi krumpir je prava sezonska poslastica, s okusom koji podsjeća na jednostavna, domaća jela iz djetinjstva.
Njegova tekstura i blag okus idealni su za lagana ljetna jela, a priprema ne može biti jednostavnija, posebice onda kada ga pečemo u pećnici, sa svega par sastojaka koji mu daju bolji okus. Takav mladi krumpir iz pećnice najbolje je poslužiti uz pečeno meso i salatu i dobili ste fini, ljetni ručak koji baš svi obožavaju.
Potrebni sastojci
Kako biste izvukli maksimalan okus, ispecite ga u pećnici uz par dodataka. Za početak, odaberite one manje krumpire, a osim njih, trebat će vam i:
- maslac
- crveni luk
- maslinovo ulje
- sol
- drugi začini po želji.
Kako ga pripremiti
Pećnicu upalite da se grije na 180 stupnjeva. Dobro operite krumpire i ne gulite ih, a lim za pečenje premažite s maslacem i po njemu poslažite mladi krumpir. Crveni luk narežite na trakice i rasporedite po krumpiru.
Prelijte maslinovim uljem, posolite i posipajte začinima po želji, primjerice grančicama svježeg ružmarina koje ste pomiješali s malo ulja da ne izgore.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Provjerite je li gotov - ako je iznutra mekan kada ga upiknete vilicom, spreman je za jelo. Cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati