Kroasani od rižinog papira novi su viralni hit, a jasno je i zašto. Imamo recept
HRSKAVI kroasani mnogima su omiljeno pecivo, no što kada bi kroasani bili još hrskaviji? Upravo je to ideja iza novog TikTok trenda, kroasana od rižinog papira, koji je u kratkom vremenu postao pravi hit među slastičarima i food blogerima.
Kroasani od rižinog papira pripremaju se puno brže i jednostavnije od klasičnih kroasana, za koje je potrebno prvo pričekati da se tijesto digne, a zatim i beskonačno preklapati tijesto, pa su idealni i za početnike u kuhinji, a sve što vam je za njih potrebno je rižin papir i još par sastojaka.
Što je uopće rižin papir i za što se koristi?
Rižin papir pravi se od rižina brašna, tapioka brašna, vode i soli, a dolazi u obliku okrugle tortilje, tanke kao papir, koja se kratko umoči u vodu, a zatim se nadjene namirnicama po izboru i zarola.
>> Ovo su dućani u Hrvatskoj gdje se kupuju mazapan, tteokbokki, tamarind i buldak
Ova je namirnica posebno popularna u azijskoj kuhinji i koristi se za izradu rolica od povrća i mesa, a i kod nas je dostupna u raznim trgovinama, posebno onim koje su specijalizirane za azijske prehrambene proizvode. Možete ga pronaći, primjerice, u azijskom dućanu Rice Kakis, gdje 400 g rižinog papira košta 2.70 eura.
Recept za kroasane od rižinog papira
Na TikToku smo pronašli recept za kroasane od rižinog papira, a za dva kroasana trebat će vam sljedeći sastojci:
- 2 jaja
- 60 ml mlijeka
- 1.5 žlica šećera
- 0.5 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica otopljenog maslaca
- 1 prstohvat cimeta
- 1 prstohvat praška za pecivo
- 6 komada rižinog papira
- 0.5 žlice šećera (za posipati prije pečenja)
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a dok se grije, u posudi razmutite jaja, pa u njih umiješajte mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije, otopljeni maslac, cimet i prašak za pecivo. To sve zajedno dobro promiješajte pa prebacite u pliću posudu.
Sada uzmite rižin papir i jedan po jedan umočite u smjesu pa ih složite jedan na drugi (za jedan kroasan potrebna su vam tri papira). Papire zatim izrežite kao što je prikazano na videu, u obliku trokuta, a zatim ih složite i preklopite kako biste dobili oblik kroasana. Isto ponovite i s druga tri rižina papira.
Kroasane stavite na lim obložen papirom za pečenje, a zatim ih pospite šećerom. Pecite ih 30 do 35 minuta dok se ne napuhnu i ne poprime zlatnu boju.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati