Imamo najbolji recept za domaći kolač od jabuka s dodatkom cimeta i oraha

MIRIS jabuka i cimeta jedna je od onih aroma koje odmah stvaraju osjećaj doma i topline. Kada se tome dodaju hrskavi orasi i sočne grožđice, dobiva se kolač koji je istovremeno jednostavan, a opet nevjerojatno bogat okusima. Ovaj kolač od jabuka priprema se u okruglom kalupu, pa je savršen za posluživanje u lijepim, jednakim šnitama, no možete ga pripremiti i u drugačijem kalupu.
Jedna od njegovih najvećih prednosti je to što se priprema brzo i bez previše komplikacija, a rezultat je sočan i mirisan kolač kojem je teško odoljeti. Jabuke mu daju svježinu i vlagu, cimet toplu aromu, dok grožđice i orasi donose kontrast u teksturi i dodatnu punoću okusa. Ovo je kolač koji će se jednako svidjeti djeci i odraslima, i koji možete pripremiti unaprijed jer s danom odmora postaje još ukusniji.
Potrebni sastojci
Za pripremu ovog kolača trebat će vam:
- jabuke
- šećer
- jaja
- ulje
- brašno
- orasi
- grožđice
- prašak za pecivo
- cimet
- sol.
Priprema
Namažite okrugli kalup maslacem i pospite ga brašnom ili obložite papirom za pečenje. Ogulite jabuke, naribajte ih na krupno i lagano ocijedite višak soka. U većoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Polako dodajte ulje, a zatim umiješajte ribane jabuke.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Dodajte suhe sastojke u smjesu s jajima i jabukama. Umiješajte orahe i grožđice. Lagano promiješajte da se sve sjedini. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45-55 minuta, odnosno dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha.
Ohladite kolač, narežite ga i poslužite uz kavu ili čaj. Po želji ga možete ukrasiti šećerom u prahu ili dodatnim orasima na vrhu, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati