Jela koja volimo desetljećima: Top lista omiljenih nedjeljnih ručkova
NEDJELJNO je jutro, a ako i vi razmišljate što danas kuhati - evo inspiracije. Sastavili smo listu omiljenih nedjeljnih ručkova, prikladnih baš za prve dane jeseni.
1. Juneći gulaš s knedlama od kruha
Ovaj je gulaš potrebno malo dulje krčkati kako bi meso bilo mekano, no za pripremu vam je potrebno samo 20 minuta. Knedle od kruha su pravi nedjeljni klasik - a i prilika za iskoristiti stari kruh. Isprobajte recept.
2. Purica s mlincima
Pravi klasik, a ovaj recept otkriva i kako svaki put dobiti hrskavu koricu na pečenoj purici. Recept je ovdje.
3. Savršena pečena piletina s povrćem
Uz puricu s mlincima, obožavamo i pečenu piletinu, a u kombinaciji s krumpirom i povrćem jedan je od najslasnijih, ali i najjednostavnijih ručkova. Pogledajte recept za najbolje pečenu piletinu.
4. Zagrebački odrezak
Jedno od najčešće naručivanih jela u restoranima, a jednostavno ga je pripremiti i kod kuće. Tradicionalno se koristi teleće meso koje se puni šunkom i sirom, no slobodno koristite i piletinu, puretinu ili svinjetinu. Poslužite uz rizi bizi, krumpir i salatu. Evo recepta.
5. Kremasti rižoto od gljiva
Pravo je vrijeme za gljive, a vi možete iskoristiti one koje imate - rižoto je brzo gotov, a za nedjeljni ručak ga baš volimo. Recept pogledajte ovdje.
6. Musaka od mesa i krumpira
Ovo je jelo desetljećima popularno, a možete ju pripremati tako da ju složite u lim za pečenje, pa ispečete tik prije ručka. Uz nju je dovoljno poslužiti sezonsku salatu. Recept je ovdje.
7. Svinjski kotleti sa slaninom i gljivama
Svinjski kotleti se peku kratko, priprema je jednostavna i brza, a u kratkom vremenu dobit ćete kompletno jelo koje djeluje kompliciranije nego što zaista je. Imamo super recept.
8. Nedjeljni ručak
Recept naše čitateljice iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali? u koji je uklopila juhu od povrća, punjene šnicle, umak od gljiva i pire krumpir. Provjerite recept i reprizirajte ovaj obrok u svom domu.
9. Faschierter Braten - mesna štruca
Ovaj austrijski klasik je pravi izbor za nedjeljni ručak - sočna mesna štruca poslužena uz pire krumpir. Može li više nedjeljno? Isprobajte recept.
10. Brudet
Jednostavno mediteransko jelo koje je omiljeno i na kontinentu, a možete koristiti ribu koja vam je najdostupnija. Važno je kuhati ga na laganoj vatri, a kuhanje obično traje oko pola sata. Servirajte uz palentu ili tjesteninu, a recept pogledajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati