Ideje za ručak s lososom, od onog u kremastom umaku do slatko-ljutog s đumbirom
AKO STE se zaželjeli ove masne ribe za ručak, imamo par ideja.
1. Losos u kremastom umaku
Za losos u kremastom umaku od češnjaka trebat ćete 2 žlice maslaca, 1 glavicu luka, 5 sitno nasjeckanih režnjeva češnjaka, 1 šalicu špinata, 1 žličicu paprike i 1/2 žličice češnjaka u prahu. Luk sitno nasjeckajte pa dinstajte, dodajte i češnjak.
Posolite i popaprite po ukusu, pa dodajte 1/3 šalice suhog bijelog vina, 1/4 šalice sušenih i nesjeckanih rajčica u ulju, 1-2 šalice vrhnja za kuhanje i 1/4 šalice ribanog parmezana. Sve promiješajte pa poslužite s pečenim filetima lososa.
2. Pečeni losos s citrusima
Prvo zagrijte pećnicu na 215 stupnjeva i stavite komad lososa na papir za pečenje na lim za pečenje dok radite ostalo. Za preljev koristite omekšali maslac i mljeveni češnjak i sitno nasjeckano začinsko bilje pa žlicom rasporedite po lososu i pobrinite se da ravnomjerno prekrije površinu. Po želji dodajte nekoliko kriški limuna na vrh i pecite 12-14 minuta.
3. Slatko-ljuti losos
Losos u slatko-ljutoj kombinaciji svidjet će se svima koji vole azijsku kuhinju. Trebaju vam četiri kriške đumbira, 2 mlada luka, dva svježa čilija, malo soli i žličica šećera te isto toliko soja-sosa i vode. Dodatno je potrebno malo ulja za prženje lososa.
Na tavi ga pržite sa svake strane 2 do 3 minute pa prelijte mješavinom od gore navedenih sastojaka (đumbir, luk i čili sitno nasjeckajte). Sve skupa držite na srednje jakoj vatri još dvije minute ili dok se umak ne zgusne.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati