Chefica Ivana Bekavac iz Hell's Kitchena: Biti kuhar ne znači biti astrofizičar
POČEO je Hell's Kitchen Hrvatska, već je ispao i prvi natjecatelj, a mišljenja o showu su podijeljena. Nekima je odličan, dok drugima nikako ne sjeda, a domaći chef Matija Jagić je nekidan progovorio i o tome kako je ovakav show zapravo nazadan jer promiče sve ono od čega se moderno kuharstvo želi odmaknuti.
>> Domaći chef popljuvao Hell's Kitchen: Hrvatska zaostaje, emisija promiče agresivu
U međuvremenu smo razgovarali i sa sous chefom Ivanom Vrbancem iz hrvatske varijante Hell's Kitchena - naš razgovor možete pronaći ovdje, a sada smo porazgovarali i s njegovom kolegicom iz showa, Gretićevom sous cheficom Ivanom Bekavac.
Ivana Bekavac
31-godišnja Zagrepčanka Ivana Bekavac bila je vlasnica bistroa Kut u Varšavskoj ulici u Zagrebu, no zatvoren je već neko vrijeme. Trenutno priprema novi projekt – fuziju dnevne kavane, noćnog bara i cvjećarnice. Ivana je s 18 godina otišla u SAD, gdje je tri godine provela na Culinary Institute of America u New Yorku. Po povratku u Hrvatsku, odlučila je izaći iz visoke gastronomije i okrenuti se tzv. comfort foodu.
Kako kažu iz RTL-a, u ovom su showu Vrbanec i Bekavac produžene ruke Toma Gretića, nadgledat će svoje timove, pratiti njihov rast i razvoj te im biti mentori, podrška, savjetnici, ali i rame za plakanje. Upitali smo je je li joj ovo prvi nastup na TV-u ili je nastupala već u nekim kulinarskim emisijama, što kao natjecatelj, što kao član žirija. "Nije mi prvi nastup na TV-u", odgovorila nam je kratko, no nije htjela otkriti gdje se prije pojavljivala.
Kao najveću prepreku u ovom poslu vidi nedostatak radne stege i strpljenja, no dodaje i kako u gradnji njene karijere nije bilo prepreka, već izazova u smislu dugih radnih dana, izbivanja od doma i propuštanja bitnih događaja unutar obitelji. Što se tiče toga koje se stvari ne bi smjele dopustiti u odnosu glavni chef i kuhari, kaže kako bi "kuhari uvijek trebali imati poštovanja prema osobi koja je u kuhinjskoj hijerarhiji iznad njih". Također, smatra kako ništa nije teško iz perspektive mladih chefova.
"Biti kuhar ne znači biti astrofizičar. Svaka se tehnika može svladati, ono što je teško je sama odluka da se sve naučeno ponavlja dan za danom i nastavi se težiti najboljoj verziji sebe u kuhinji", govori.
"Ako se fokus na ozbiljnost i profesionalnost smatraju strogim - onda sam jako stroga", odgovara na pitanje hoće li biti stroga kao mentorica natjecateljima u hrvatskom izdanju Hell's Kitchena.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati