Carsko meso najjeftiniji je dio svinjetine, ovako ga pripremite i bit će baš slasno
JEFTINO meso ne mora značiti i neukusno meso, a pravi primjer za to je svinjski trbuh ili carsko meso. Ovo je jedan od najjeftinijih dijelova svinjetine i često vrlo podcijenjen komad, a od njega se mogu napraviti čuda, samo treba znati kako.
Carsko meso možete pripremiti na razne načine, a ako ne znate kako točno, tu smo da vam pomognemo. Pronašli smo dva načina pripreme carskog mesa uz koje će ono garantirano svaki put ispasti savršeno i više nećete ni pomišljati na druge načine pripreme.
Karamelizirano carsko meso
Za početak na tavici lagano prepecite komade carskog mesa dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ubrusom uklonite višak masnoće, a meso narežite na manje komade i još malo prepecite prije nego što dodate ostale sastojke. Zatim dodajte 4 režnja češnjaka, 2 žlice soja umaka, 2 žlice smeđeg šećera i žličicu rižinog octa.
Pecite i miješajte jako brzo kako šećer ne bi zagorio, a kada se svi sastojci pomiješaju, meso je gotovo. Poslužite ga s rižom ili nekim drugim prilogom po izboru, a možete dodati i umak po želji.
Hrskava svinjska potrbušina
Ovo je još jedan odličan način pripreme carskog mesa s hrskavom kožicom i sočnim mesom. Važno je da odaberete komad carskog mesa s kožom, koju ćete lagano probosti vilicom, a na mesu ćete napraviti nekoliko rezova i premazati ga marinadom od soli, papra, šećera, začinske mješavine pet začina i rižinog vina (ako ga nemate, možete koristiti i neko drugo slatko vino).
Cijelo meso, osim kože, omotajte u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak na dan-dva. Meso zatim izvadite iz hladnjaka, kožu premažite octom i na nju stavite mješavinu soli i jajeta pa pecite pola sata na 150 stupnjeva. Nakon pola sata uklonite sol, kožu ponovno probodite vilicom i sada pecite na 230 stupnjeva 30 do 45 minuta. I to je to - dobit ćete neodoljivo hrskavo meso.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati