Ako želite da vam pečeni krumpir svaki put ispadne hrskavo, dodajte ovaj sastojak
NEMA NIŠTA gore od krumpira pečenih u pećnici koji bi trebali ispasti fini, zlatno-smeđi i hrskavi, a na kraju budu sve samo ne to - žućkasti i gnjecavi. Ako i vama svaki put ispadnu tako, vjerojatno im ne dodajete jedan sastojak uz koji će uvijek ispasti hrskavi.
Naime, na TikToku smo otkrili (a i sami smo u nekoliko navrata isprobali) ovaj trik koji jamči hrskave krumpire iz pećnice svaki put, a osim ulja i začina, svojim krumpirima morate dodati i - palentu.
"Tajni" sastojak koji svi imaju kod kuće
Za početak, ogulite kilogram krumpira i oguljeni krumpir narežite na četvrtine. Krumpir kuhajte deset minuta, a dok se kuha, u tavu ili neku drugu posudu koju možete staviti u pećnicu ulijte 160 ml ulja. Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krumpir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u pećnicu na 250 stupnjeva na 10 minuta.
Krumpir ocijedite i dodajte mu začine po želji te jednu žlicu palente i dobro promiješajte ili protresite. Posudu zatim izvadite iz pećnice, u nju stavite krumpir i pecite ga sat vremena na 220 stupnjeva, okrećući krumpir svakih 20 minuta. Krumpir će vam na kraju ispasti hrskavo kao što je prikazano u videu, a možete ga poslužiti uz meso po izboru.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati