Ako imate fritezu na vrući zrak, morate napraviti ovaj brzi crumble od jabuka
NIŠTA ne govori "jesen" kao slastice s jabukama - već smo vam pisali o svim mogućim kolačima s jabukama, od štrudla do pita, kao i o nezaobilaznom crumbleu od jabuka koji je toliko ukusan da ga radimo barem jednom tjedno, a sada smo pronašli još jedan recept za crumble, no ovoga puta iz air fryera.
>> Stiže nam sezona jabuka, imamo top recepte za štrudle, pite, kolače, gibanice...
Air fryer ili friteza na vrući zrak u posljednje je vrijeme toliko popularna da je možemo naći u većini kućanstava, pa ako i vi kod kuće imate ovaj uređaj, imamo recept za desert koji jednostavno morate probati - toliko je jednostavan da ga može pripremiti baš svatko.
Ono što je još bolje je to što priprema recepta ne oduzima gotovo nimalo vremena, a priprema i kuhanje su gotovi u roku od pola sata. Na kraju, svoj crumble poslužite s tučenim vrhnjem ili sladoledom od vanilije, a u nastavku donosimo detalje za pripremu i potrebne sastojke.
Potrebni sastojci
Za nadjev od jabuka trebat će vam:
- jabuke
- cimet
- šećer
- sušeno bobičasto voće
- voda.
Za tijesto za crumble trebat ćete:
- maslac
- glatko brašno
- smeđi šećer
- zobene pahuljice
- sol.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180 stupnjeva. Jabuke, cimet, šećer i sušeno voće stavite u posudu koju možete staviti u fritezu i pomiješajte s dvije žlice vode. Posudu stavite u fritezu i pecite između 10 i 12 minuta, dok jabuke ne omekšaju i postanu sočne.
U međuvremenu, utrljajte maslac u brašno, zatim umiješajte šećer, zobene pahuljice i prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete mrvičastu konzistenciju. Smjesu s jabukama izvadite iz friteze, pomiješajte, a zatim po njoj pospite mrvičasto tijesto. Stavite u fritezu na još desetak minuta.
Ostavite da se malo ohladi pa poslužite uz tučeno vrhnje ili sladoled, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati