Dijetetičarka: Želite ravniji trbuh? Ograničite ovu hranu
MEĐUOBROCI igraju važnu ulogu u našoj svakodnevnoj prehrani. Bilo da se radi o jutarnjem obroku ili kasnonoćnom grickanju, ključno je voditi računa o tome što odabiremo jer izbori koje donosimo mogu značajno utjecati na naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Stoga je dijetetičarka i nutricionistica Krutika Nanavati izdvojila nekoliko grickalica koje bismo trebali izbjegavati ako pazimo na zdravlje i liniju.
1. Čips
Uživanje u klasičnim slanim grickalicama poput čipsa može se činiti bezopasnim, ali njegov sadržaj natrija često premašuje preporučeni unos u jednoj porciji. Nanavati predlaže da čips zamijenimo zdravijim alternativama, kao što su domaći čips od kelja začinjen raznim biljem, pečeni slanutak ili štapići od povrća u kombinaciji s humusom za zadovoljavajuće hrskanje bez grižnje savjesti.
2. Aromatizirane kokice
Kokice često mogu biti zdrav međuobrok, ali ako se peku u mikrovalnoj pećnici, to obično nije najbolji način za naše zdravlje. "Kokice za mikrovalnu s dodatkom maslaca ili raznih aroma mogu se činiti bezopasnima, ali njihov sadržaj natrija može nam se prišuljati", upozorava Nanavati. Predlaže uživanje u kokicama prženim na zraku s dodatkom malo začinskog bilja za zadovoljavajući međuobrok s malo natrija i bogatim okusom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati