Bomba od juhe koja jača imunitet - vrijeme je da ju i vi počnete kuhati
STIGLO je hladnije vrijeme, a s njim i sezona prehlada i viroza. Kako biste ojačali organizam i zaštitili se, nema boljeg od tople, okrepljujuće juhe pune hranjivih sastojaka. Ova juha za imunitet upravo je to - bogata vitaminima iz povrća, proteinima iz piletine te s dodatkom đumbira i limuna koji su poznati po svojim blagotvornim svojstvima. Jednostavna za pripremu, a iznimno ukusna i zdrava, savršen je odabir za jačanje imuniteta cijele obitelji.
Priprema ove juhe trajat će vam oko 20 minuta, a kuha se 50 minuta. Ukupno vrijeme potrebno za ovaj zdravi obrok je sat i 10 minuta. Recept je predviđen za 4 porcije i jednostavan je za pripremu.
Sastojci
- maslinovo ulje
- mrkva
- butternut tikva
- celer
- luk
- šampinjoni
- pasta od đumbira
- češnjak
- pileća kocka
- kipuća voda
- ružmarin
- riža
- limun (korica i sok)
- jaja
- kuhana ili pečena piletina
Priprema
Zagrijte žlicu maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk te mrkvu, butternut tikvu i celer narezane na kockice, s prstohvatom soli. Pirjajte pet minuta. Potom dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju.
Umiješajte đumbir, sjeckani češnjak, ružmarin i rižu te kuhajte dvije minute dok ne zamiriše. Pileću kocku otopite u 2.5 l kipuće vode te dodajte u lonac i pustite da zavrije.
Kuhajte poklopljeno 20 minuta, a zatim umiješajte natrganu piletinu i koricu limuna te pustite da krčka pet minuta ili dok riža ne bude kuhana. Zatim uklonite grančicu ružmarina i smanjite vatru na nisku.
U zasebnoj zdjeli umutite jaja sa sokom od limuna. Polako umiješajte kutlaču ili dvije vruće juhe u jaja kako biste ih temperirali i spriječili zgrušavanje. Postupno umiješajte smjesu s jajima natrag u lonac, neprestano miješajući dok juha ne postane svilenkasta. Ugasite vatru, začinite solju i paprom i poslužite.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati