Prokulicama dodajte ovaj sastojak, bit će toliko ukusnije i hrskavije
AKO TRAŽITE jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će oduševiti čak i one koji inače nisu ljubitelji prokulica, pečene prokulice s parmezanom savršen su izbor. Ovaj recept spaja hrskavu teksturu pečenog povrća s bogatim, slanim okusom parmezana, stvarajući prilog ili predjelo koje je teško nadmašiti. Priprema je brza i ne zahtijeva puno truda, a rezultat je jelo koje bi lako moglo postati zvijezda vašeg stola.
Potrebni sastojci
Od sastojaka će vam trebati:
- prokulice
- maslinovo ulje
- sol i papar
- češnjak u prahu
- parmezan
- chili pahuljice
- limun.
Kako se pripremaju
Zagrijte pećnicu, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prokulice operite, očistite i uklonite vanjske, eventualno oštećene listove. Veće glavice prerežite na pola, a manje možete ostaviti cijele. Pomiješajte ih s maslinovim uljem, soli, paprom i češnjakom u prahu. Dobro promiješajte kako bi se svaka prokulica ravnomjerno obložila začinima.
Rasporedite prokulice u jednom sloju na pripremljeni lim za pečenje. Pecite ih 20 do 25 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju na rubovima. Izvadite lim iz pećnice, pospite prokulice naribanim parmezanom i vratite u pećnicu na još 5 minuta, dok se sir ne otopi i lagano zapeče. Pečene prokulice poslužite odmah, tople.
Za dodatnu svježinu i notu pikantnosti, po želji ih prije posluživanja poprskajte s malo limunovog soka ili pospite chili pahuljicama, a cijeli recept za ovo jelo koje možete poslužiti već ovih blagdana kao prilog pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati