Kardiologinja otkrila popodnevnu užinu koju jede gotovo svaki dan
GOTOVO nitko nije imun na žudnju za hranom u poslijepodnevnim satima. Čak i ako nismo gladni, između ručka i večere često osjetimo potrebu za grickanjem. Grickalice imaju lošu reputaciju, ali zapravo mogu biti zdrave.
Kardiologinja Sandhya K. Balaram za The Parade otkriva da jednu grickalicu, koju smatra zdravom za srce, jede gotovo svaki dan - to su kokice pečene na zraku.
"Ova grickalica je zdrava za srce jer je bogata vlaknima, a ima malo kalorija", rekla je dr. Balaram.
Prehrana bogata vlaknima povezana je s manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Vlakna mogu pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola, što pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti.
Jedna šalica kokica pečenih na zraku ima 31 kaloriju. Niskokalorični zalogaji pogoduju zdravlju srca, jer prekomjerni unos kalorija može uzrokovati pretilost, što je faktor rizika za srčane bolesti.
S druge strane, kokice za mikrovalnu pećnicu bogate su natrijem i zasićenim mastima, a to su tvari loše za zdravlje srca ako se konzumiraju u prekomjernim količinama. Također, umjesto dodavanja soli kokicama, koje povećavaju količinu natrija, razmislite o dodavanju začina i bilja koji su povezani s blagotvornim djelovanjem na zdravlje srca, poput kurkume, češnjaka, komorača ili kopra.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati