Želite da vas chef Tvrtko Šakota nauči peći kruh? To će vas koštati 120 eura
IZ SALA na zagrebačkoj Opatovini, pekarnice/brunch bistroa Petre Jelenić, tvrtka Šakote i Matije Powlison Belkovića, o kojoj smo vam pisali još prije otvorenja, pratitelje na društvenim mrežama obavijestili su o radionici kruha koju će voditi Tvrtko Šakota. Održat će se početkom ožujka, a košta 120 eura po osobi.
Starter star 24 godine
"U pozadini svake radionice sljedeća su pitanja: otkuda naša hrana dolazi, je li sastojak koji koristimo kvalitetan, poznajemo li podrijetlo sastojka te kako naši sastojci utječu na svijet oko nas i nas same. Tvrtkova radionica kruha utemeljena je na njegovom 24-godišnjem profesionalnom iskustvu.
Zanimljivo je da starter koji će polaznici koristiti i odnijeti doma Tvrtko uzgaja 24 godine te ga mi svakodnevno koristimo za pripremu kruha u Salu. Više puta Petra mu je rekla: "Pola života hraniš jedan starter!". Tvrtko smatra da svaki kruh od startera nije isti, tj. da to što radimo kiseli kruh samo po sebi ne obećaje kvalitetu i uspjeh.
Cilj je naučiti polaznike najjednostavniji način pripreme kruha kod kuće; kruha koji je cjelovit, kvalitetan te čiji je gluten probavljiv i zdrav za naše tijelo. Uz relativno jednostavne tehnike Tvrtko će se fokusirati na naš temeljni sastojak, a to je Salo brašno. Polaznici će proći cijeli proces rada kruha i odnijeti djelo svojih ruku kućama", napisali su na Instagramu iz Sala.
Par riječi o Tvrtku
Tvrtko Šakota chef je koji se u kuhanje zaljubio u ranoj mladosti radeći u londonskim restoranima. Postavio je koncept restorana Mundoaka, nakon kojeg je kao partner otvorio prvu hrvatsku gourmet mesnicu Santoku, Taco's i Burger Barr, restoran s jedinstvenim i maštovitim menijem, uvodeći time prvi put tacose na hrvatsko tržište, te restoran Xato.
2018. godine Tvrtko Šakota konceptualno je postavio Brokenships bistro u Zagrebu kao restoran čija se ponuda bazira na modernom pristupu nacionalnoj kuhinji. Početkom 2019. godine Tvrtko otvara svoj vlastiti restoran Nav, u kojem se kao zaljubljenik u organsko, biološko i mikrosezonsko u potpunosti posvećuje svojim autorskim jelima. Od siječnja prošle godine je i jedan od suvlasnika Sala.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati