Mini makovnjača je obavezni zimski slatki kruh, imamo recept za savršeni primjerak
UZ ORAH, mak je omiljeno punjenje tradicionalnih slatkih savijača od dizanog tijesta, a početak studenoga je i svojstvena prekretnica u svijetu domaćih kolača (ali i slanih jela). Nakon ljeta i torti koje se ne peku, laganih krema i voća, krećemo s nečim malo jačim - a to su obavezna dizana tijesta.
Kad su obogaćena koricom limuna, rumom, vanilijom i sličnim aromama, ta tijesta finija su od bilo čega, a punjenja su redovito orasi, mak i rogač. Znamo da među vama ima brdo ljubitelja maka pa smo vas, ponukani ovom divnom fotografijom iz naše Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?, odlučili podsjetiti na naš savršen recept za male makovnjače, gužvare, dizane štrudlice - kako god ih zvali.
Recept za te mini makovnjače (i orahnjače) koje možete dizati sat - dva pa peći, ali i pustiti preko noći pa ispeći ujutro možete pronaći na ovom linku.
>> Okupili smo najbolje recepte za slastice s makom na jedno mjesto
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati