Weekend Food Festival održat će se u Rovinju od 14. do 16. travnja
WEEKEND Food Festival ponovno će u travnju smjestiti Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji za medije. Od 14. do 16. travnja u Rovinju će se okupiti neka od najpoznatijih imena svjetske gastronomske i barske scene te brojni stručnjaci, izlagači i predavači.
"Najveći uspjeh je što smo se već prvu godinu uspjeli pozicionirati kao jedan od najvećih gourmet festivala u regiji i tako stati uz bok najvećih europskih festivala ako se uzme u obzir lista chefova koji su gostovali. Drugi uspjeh je što je Weekend Food Festival posjetilo oko 30 inozemnih novinara, gastro stručnjaka i food blogera koji su priču o Rovinju i Hrvatskoj, kao poželjnoj gourmet destinaciji, proširili diljem svijeta", rekao je Boris Kovaček, direktor festivala.
Vraćaju se mnogi chefovi koji su bili i na prvom izdanju
U Rovinj se vraća i Dabiz Munoz, chef koji je dvije godine zaredom osvojio titulu najboljeg chefa na svijetu. Njegovi restorani StreetXO, RavioXo i perjanica DiverXO, koji ima tri Michelinove zvjezdice, i dalje nižu uspjehe. Ove godine na pozornici Weekend Food Festivala Dabiz će posjetiteljima uživo pokazati kako nastaju neka od njegovih kreativnih jela.
Omiljena slovenska chefica Ana Roš također se vraća u Rovinj, a prvi put dolazi i poznato lice Netflix serijala Chef’s Table: Pizza – Franco Pepe, najbolji piazzaiolo na svijetu, o kojem smo pisali nedavno.
>> Na Weekend Food Festival stiže Franco Pepe, najbolji pizzaiolo na svijetu
U programu će sudjelovati i poznati chefovski trojac Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas iz španjolskog restorana Disfrutar, dok iz Italije stižu chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura: Karime Lopez i Takahiko ‘Taka’ Kondo.
Chef Ricard Camarena (2 Michelinove zvjezdice), još jedno veliko ime kulinarske scene, stiže iz Valencije kao predvodnik lokalnog i održivog pristupa, što je i ovogodišnja nit vodilja festivala.
Istim pristupom vodi se i poznati portugalski chef João Oliveira, koji od 2018. u svojoj domovini predvodi pokret održivi Portugal. Stižu i chef Simon Rogan (L’Enclume, 3 Michelinove zvjezdice), Eric Vildgaard (Jordnaer, 2 Michelinove zvjezdice), Vanja Puškar (New Balkan Cuisine, Beograd), mladi izraelski chef Yehi Zino i brojni drugi sudionici.
Bit će i domaćih chefova
I brojni domaći chefovi, David Skoko, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Hrvoje Kroflin i brojni drugi sudjelovat će u programu, ali i udružiti snage i znanje u pripremi gala večera, koje će uskoro biti puštene u prodaju.
Predstavit će se i domaći ugostitelji s raznovrsnom ponudom, a cijelu priču zaokružit će brojni izlagači vina iz različitih krajeva Hrvatske, proizvođači vrhunskih domaćih destilata, craft piva i alkoholnih pića. Na izložbenom dijelu festivala, koji će biti otvoren od petka ujutro do nedjelje popodne, predstavit će se i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati