Kako održavati sretan cimerski odnos

ŽIVOT s cimericom, cimerom ili više njih, jedna je od najzabavnijih životnih avantura. No cimeraj nisu samo zabava i tulumi, on se sastoji od čišćenja, pranja i drugih velikih obaveza. Stoga kako bi uistinu imala sretan cimerski suživot, bez razbacanih stvari po stanu, nepotrebnih svađa oko toga tko će pobrisati prašinu ili platiti režije, i s cimerstvom koje neće pasti na testu zajedničkog života, pročitaj nekoliko savjeta i naputaka koje ti predstavljamo.

Dogovor oko troškova

Dogovorite se oko dijeljenja troškova. Stanarina nije jedina za što treba dati novac, tu su hrana, režije, kućanske potrepštine i još mnogo sitnica. Stoga, kako bi bile korak prije moguće svađe, dogovorite se hoćete li baš sve troškove dijeliti na pola, hoćete li unaprijed davati novce u 'zajedničku blagajnu' ili ćete svaka imati svoje police u kuhinji, hladnjaku, kupaonici.

Podijelite obaveze

Kako se ne bi dovela u situaciju da samo ti brišeš prašinu i pereš suđe, dok paralelno šiziš na cimericu koja ne radi ništa, napravite popis obaveza i zadataka. Raspodijelite se u kućanskim poslovima za cijeli tjedan ili mjesec unaprijed. Dogovorom ćete sigurno izbjeći svaku svađu i neuredan stan.

Poštujte privatnost

Čak i ako ste ti i tvoja cimerica najbolje frendice, poštujte privatnost jedna druge. Svi mi imamo svoje navike, tajne i volimo biti pet minuta dnevno sami. Kucajte jedna drugoj prilikom ulaska u sobu, iako smatraš da za to nema potrebe i ne 'njuškaj' po njenom stolu jer si znatiželjna.

Priznaj svoje životne navike

Kamen spoticanja u sretnom cimerskom suživotu su najčešće male, banalne životne navike koje su tebi normalne, a tvoju frendicu izluđuju. Prije nego unajmite stan svakako razgovarajte i priznajte si 'ludosti' koje su vam navika te tako izbjegnite neugodna iznenađenja. Treba biti svjestan da je zajednički život daleko više od zajedničke dvije ili tri zajednički popijene kave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.