Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile finu pitu od patlidžana i niskokalorični tiramisu. Iskoristite lijepo vrijeme i uživajte u vikendu. Dobar tek!
Pita od patlidžana
Potrebno:
kore za pitu (jedno pakiranje)
1 kg patlidžana
5 jaja
1 kiselo vrhnje
1 vrećica praška za pecivo
papar
peršin
1/2 čaše ulja
1 čaša mineralne vode
Priprema:
Patlidžan ogulite i ispecite u pećnici. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na kockice. Jaja umutite s vrhnjem, a zatim dodajte narezanom patlidžanu. Dodajte začine po želji, prašak za pecivo, papar, ulje i peršin. Slažite dvije nauljene kore pa nadjev i tako sve dok ne potrošite sastojke, ali završite s korom. Prije pečenja izrežite pitu i prelijte s mineralnom vodom i malo ulja. Pecite 30 minuta na 200.
Lagani tiramisu
Potrebno:
200 g piškota
500 g svježeg kravljeg sira
500 ml vrhnja za šlag
2 dcl instant kave bez šećera
malo kakao praha
Priprema:
Posebno izmiksajte vrhnje za šlag i sir, a zatim ih ujedinite. Piškote složite u posudu i prelijte ih s decilitrom kave te premažite kremom od vrhnja i sira. Kremu pokapajte sa žlicom kave te poredajte drugi red piškota, koje također namočite ostatkom kave i nakon toga stavite preostalu kremu. Na kraju pospite kakaom i pustite da se ohladi barem 2 sata u hladnjaku.
Pssst! Ana nosi haljinu s potpisom Lisca.