Zdravo i domaće: Evo kako napraviti kruh bez brašna

Foto: 123rf

KRUH bez brašna možete jesti bez straha od debljanja. Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena za pripremu. Napominjemo, kruh je jako zasitan pa će vam biti dovoljna jedna do dvije kriške.

SASTOJCI:

po dvije žlice sjemenki (sezama, bundeve, suncokreta)
dvije žlice mljevenih oraha
jedna žličica praška za pecivo
malo soli
jogurt (2 dl)
dva jaja
dvije žlice maslinova ulja
250 g zobenih pahuljica

PRIPREMA:

1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Zobene pahuljice sameljite. U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.

2. Dodajte jaja, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte kuhačom.

3. Istresite smjesu u manji kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

4. Pecite na 180°C 50 minuta.

5. Vrući kruh umotajte u krpu dok se ne ohladi. Ljeti ga je najbolje čuvati u hladnjaku, a zimi može stajati i na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.