Foto: 123rf
KRUH bez brašna možete jesti bez straha od debljanja. Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena za pripremu. Napominjemo, kruh je jako zasitan pa će vam biti dovoljna jedna do dvije kriške.
po dvije žlice sjemenki (sezama, bundeve, suncokreta)
dvije žlice mljevenih oraha
jedna žličica praška za pecivo
malo soli
jogurt (2 dl)
dva jaja
dvije žlice maslinova ulja
250 g zobenih pahuljica
PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Zobene pahuljice sameljite. U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
2. Dodajte jaja, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte kuhačom.
3. Istresite smjesu u manji kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
4. Pecite na 180°C 50 minuta.
5. Vrući kruh umotajte u krpu dok se ne ohladi. Ljeti ga je najbolje čuvati u hladnjaku, a zimi može stajati i na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!