Palačinke s mljevenim mesom će zasititi i one najgladnije

Foto:123RF

PALAČINKE možete raditi na sto načina. Ako su vam dosadile one klasične, donosimo vam recept za slane palačinke punjene mljevenim meso. Iako ste vjerojatno navikli na slatke kombinacije s palačinkama, vjerujemo da ćete obožavati i slanu varijantu. Za pripremu ovog ručka neće vam biti potrebno puno vremena, a zasitit će i one najgladnije.

SASTOJCI ZA PALAČINKE:

Za palačinke bit će vam potrebno jedno jaje, brašno, mlijeko, voda i sol.

SASTOJCI ZA PUNJENJE:

Za punjenje trebate imati mrkvu, luk, 500g mljevenog mesa, 500ml rajčice, 400g sira i začine (sol, papar, peršin...). Za bešamel umak trebat će vam maslac, brašno, mlijeko i začini.

PRIPREMA:

Prvo ispecite palačinke (bit će vam dovoljno osam komada). Nauljite tavu i dodajte luk i mrkvu te mljeveno meso. Kad meso dobije boju dodajte vode da prekrije meso i pustite da se kuha oko 30 minuta na laganijoj vatri. Dodajte i začine po želji.

Napravite bešamel umak tako da pirjate maslac pa brašno na laganoj vatri i dodate mu mlijeko i začine. Pripazite da umak ne bude previše rijedak.

Palačinke punite s mesom i naribanim sirom. Poslažite ih u nauljenu posudu za pečenje. Polijte ih bešamelom i pecite oko 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Možete po njima staviti i još malo naribanog sira. Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.