Foto: Shutterstock
NEKOLIKO mama otkrilo nam je tajne hranjena svog djeteta...
”Ako vaša beba ima problema s probavom, neposredno prije hranjenja umiješajte joj u jelo pola žličice svježe mljevenog sjemena lana.”
- Ivana iz Pakraca
”Kopar i celerovo lišće obogaćuju okus hrane, ali ih bebe pljuju jer nisu dovoljno sitno nasjeckani. Zato začinsko bilje prvo ubacite u ’multipraktik’, dodajte žličicu ulja i napravite kašu od njega, pa ga tek onda umiješajte u bebinu hranu.”
- Maja iz Splita
”Sav višak pripremljene hrane zamrznite u posudicama za led (ili nekim sličnim), pa ih upotrijebite u danima kada vam se ne da kuhati. I još nešto: zamrznite nekoliko kockica domaće juhe, pa njome ohladite vruće varivo koje ste pripremili djetetu (jedna kockica ohladi tanjur variva za dvije minute).”
- Danijela iz Zagreba
”Ako je kašica koju ste pripremili za bebu bljutava, obogatite joj ukus dodavanjem vrhnja ili mladog sira. Moja Ivana nije htjela jesti brokulu, međutim, kada sam ju joj ponudila s vrhnjem, smazala ga je.”
- Goga iz Senja