Otkrivene bizarne navike zbog kojih Elle Macpherson ima tijelo boginje

Foto: Instagram

ELLE MACPHERSON desetljećima nosi nadimak The Body, kojim se laska njenoj figuri na kojoj ona bez prestanka radi. No da biste s 54 godine izgledali ovako potrebno je zbilja puno, puno, puno truda i volje.

Za početak, Elle je nedavno u intervjuu priznala da se ustaje u pet ujutro, a najprije meditira 30 minuta u krevetu prije nego što ustane.

"Razmislim o svojim planovima za taj dan i provjerim svoje osjećaje, svoje tijelo i svoj um. Potrebni su vam vrijeme i prostor za kontemplaciju u ovom užurbanom svijetu", rekla je.

Nakon toga slijedi ispijanje čaše tople vode s limunom. Kava naravno ne dolazi u obzir, već Elle u tu toplu vodu s limunom ubaci malo kajenskog papra kako bi se razbudila.

U njenom životu nema alkohola, gotovo da nema ugljikohidrata, kao ni mlijeka i mesa. Njena prehrana sastoji se od voća i povrća, a poželjno je da je sve što jede sirovo.

Dakle, u 6.30 vrijeme je za doručak, smoothie od sjemenki konoplje, vode i njenog proteinskog praha Super Elixir. Četiri sata kasnije popit će još jedan smoothie ako ogladni, ovog puta pripravljen od domaćeg mlijeka od lješnjaka, pola avokada i proteinskog praha s okusom čokolade, također iz linije proizvoda koji nose njeno ime.

Za ručak je salata od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada, sjemenki bundeve i sardina (ako ih želi), prelivena vrhunskim maslinovim uljem. Jede ribu, ali ne i piletinu ili crveno meso.

Večera je na rasporedu malo iza 18 sati, a najčešće je riječ o tortiljama s povrćem, povrtnoj pizzi ili tjestenini s povrćem i pestom.

"Kad mi se jede slatko, pojest ću omiljenu tamnu čokoladu ili veganski sladoled, ponekad i oboje", rekla je Elle.

Tvrdi da su prednosti ovakve prehrane ogromne.

"Koža mi je sjajna, nemam više tamnih mrlja po njoj, bjeloočnice su mi bjelje, a jezik mi je čišći nego prije.

Sljedbenik je alkalne dijete, koja se temelji na pretpostavci da možete promijeniti pH vrijednost svog tijela hranom koju jedete, pa ona u svojoj torbici stalno ima set za mjerenje pH vrijednosti svog tijela putem mokraće.

"Vjerujem da većinu bolesti uzrokuje kiselost tijela", rekla je.

Britanska udruga za istraživanje raka tu je pretpostavku odbacila, zaključivši da se temelji na besmislicama.

Elle se bavi brojni sportovima, poput planinarenja, daskanja, vožnje bicikla, veslanja i surfanja. Naravno, što ubitačnijim tempom.

"Još jedna stvar koju volim je natjecanje. Ako odem na plivanje, postavim si cilj koji moram ispuniti. Tako je zabavnije", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.