Heavy metal spektakl u Zagrebu. Stiže Bruce Dickinson

Foto: Press

Heavy metal izvođač Bruce Dickinson stiže u Zagreb 13. srpnja ove godine. Koncert će se održati u Hali Zagreb i dio je njegove velike svjetske turneje The Mandrake Project, kojom promovira svoj četvrti solo album. 

Bruce Dickinson frontmen je kultnog britanskog benda Iron Maiden, kojem se pridružio 1981. godine, ali pored toga u svojoj karijeri objavljivao je i solo albume. 

Turneja The Mandrake Project započela je 18. travnja u meksičkom gradu Guadalajari, a 16. svibnja Bruce se s timom preselio u Europu gdje će posjetiti čak 35 gradova. U Zagreb dolazi u pratnji benda koji čine gitarist Roy Z, bubnjar Dave Moreno, basistica Tanya O'Callaghan i na klavijaturama Mistheria. Osim pjesama s aktualnog albuma Mandrake Project, Bruce će se tijekom koncerta osvrnuti na sve pjesme svoje samostalne karijere.

"U svakom gradu koncert će biti malo drugačiji"

"Nevjerojatno je svirati s glazbenicima koji su upola mlađi od mene. Tako da su energija i entuzijazam izvan svake granice. Za razliku od koncerata s Maidenima, gdje imamo veliku produkciju, vatromet i čudovišta, ne možemo mijenjati set svaku večer. Ali s ovim projektom to si možemo dopustiti tako da će u svakom gradu koncert biti malo drugačiji. Budući da ne sviramo prema vremenskom kodu i ne koristimo pozadinske vrpce, mi smo zapravo glazbenici koji sviraju pravu stvar, pa ako smo uzbuđeni, sviramo malo brže. Gledamo se i pratimo jedni druge - to je ta stara škola", dao je Bruce izjavu za medije.

Koncert će otvoriti riječki bend Keops koji je osvojio prvu nagradu za najbolji bend na festivalu Ritmi Globali Europei u Italiji. Njihov debitantski album Keops objavljen je 2012. godine i tada je postao četvrti najprodavaniji album u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.