Enis Bešlagić: Moj glas na izborima vrijedi više od tuđeg

Foto: RTL

GLUMCA Enisa Bešlagića hrvatska će publika uskoro gledati u drugoj sezoni "Zvjezdica", a otkrio nam je da bi ga nakon toga gledatelji trebali vidjeti u novoj seriji koju snima s Nikolom Kojom, ali i drugim glumačkim imenima iz cijele Jugoslavije.

"To je velika regionalna serija koju spremamo. Trebali bismo napraviti 60-ak emisija i nadam se neka tri igrana filma. Regionalna je produkcija, regionalna ekipa redatelja i producenata, a priča će se protezati ne samo na Balkanu, već od Njemačke do Turske. Od toga očekujemo mnogo", rekao je Enis, dodajući da očekuje i suradnju s prijateljem, glumcem Andrijom Miloševićem, s kojim će raditi zajedničke predstave.

Radni naziv serije je "Klasa", a zasad se ne zna tko će u seriji o glumcima glumiti onog iz Hrvatske. Bit će to druga njegova suradnja s Nikolom Kojom, a Enis tvrdi da se ideja o "Klasi" kuhala i prije snimanja "Krize".

"Kojo vjerojatno sad želi biti veći frajer", dodao je uz smijeh.

Posljednjih godina Enis ne odustaje ni od ideje o filmu "Danke Deutschland" koji bi pratio život grobara u Njemačkoj. Naime, manje je poznato da je prije glumačke karijere Enis bio upravo grobar u Njemačkoj.

"Grobar je u fazi pripreme, neke stvari trebaju sazreti. Moj izbjeglički život u Njemačkoj sličan je životu izbjeglica koje su preplavile Europu. Kad bi se danas snimio, bio bi jako aktualan. Radni naziv filma je "Danke Deutschland" i on je zahvala za to što je Njemačka primila balkanske izbjeglice pa im se i tada razbijalo o glavu, doduše ne kao danas", tvrdi Enis.

Dodao je da je scenarij filma trenutno na stolu jedne domaće televizije. Osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svim zemljama bivše Jugoslavije, a posebice na rezultate izbora.

"Ja nisam za to da svi imamo jedan glas na biralištima, smatram da moj glas vrijedi više od nečijeg glasa. Mislim da bi svi trebali dati putovnice na uvid, da vidimo gdje je tko bio, koliko je ljudi, kultura i nacija upoznao, koliko je razbio predrasuda i strahova, što je završio od škola, sve to treba utjecati na presudnost glasa. Tad bi demokracija valjala, ova ne valja i urušava se sama", smatra Enis. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.