U kompleksnom i izazovnom stres testu inspiriranom divljinom, MasterChef je napustila Anamarija Hlevnjak, kandidatkinja koja je svojim toplim i pozitivnim nastupom osvojila mnoge, ali nije uspjela nadmašiti ostale kandidate koji su sudjelovali u ovom izazovu.
"Žao mi je što je za mene kraj, jer došla sam s jakom željom, nadmašila svoje kočnice. Od starta se nisam snalazila i svjesna sam toga. Tako da mi je jasno zašto je za mene kraj. Ponosna sam na sebe što sam uopće došla i prijavila se", rekla je Anamarija u trenutku rastanka.
Završna faza stres testa donijela je kulinarsku dramu u kojoj su brzina i preciznost odlučivali o svemu. Dok su se Anamarija, Vjekoslav Krsnik i Elias Abou Haydar, koji su ostali u zadnjoj fazi stres testa, borili s raguom od kunića i tijestom koje su morali savršeno uklopiti u svoje autorsko jelo, napetost je rasla svakom minutom.
"Zadatak mi se čini dosta težak i izazovan, ali izvediv", optimističan je bio Vjekoslav, a ubrzo se pokazalo koliko je bio u pravu. Elias je radio svojim tempom, ne mareći za nervozu oko sebe. "Bilo je dobro, uživao sam. Oni s galerije su se živcirali više nego ja", komentirao je Elias koji se nije dao previše omesti vikanjem i pritiscima s galerije. Jurica Jurašković, koji mu je pomagao, priznao je: "Mislim da sam izgubio najmanje deset godina života."
Elias je za žiri pripremio raviole s raguom od kunića, lovački umak i čips od sira ribanca. Upravo to jelo žiriju se najviše svidjelo i nisu imali zamjerke. "Fino je izbalansirano, ragu je odlično izveden, lovački umak je jako dobar, naručio bih ovo u restoranu", komentirao je chef Goran Kočiš, dok se chef Stjepan Vukadin složio i dodao da ni on nema zamjerke na jelo. Elias je tako osvojio titulu najboljeg tanjura u ovom stres testu.
Za Anamarijin tanjur, koji je uključivao raviol punjen raguom kunića, umak i čips od parmezana, chef Stjepan je rekao: "Tijesto je moglo biti tanje. Problematično je što punjenje ispada iz raviola. Sol strši." Upravo ti detalji presudili su da Anamarija završi svoje MasterChef putovanje.